sunnuntai 17. tammikuuta 2016

29. Hankitreeniä

Nyt on saatu ainakin tänne Pirkanmaalle kunnolla lunta! Voisi jopa sanoa, että pitkästä aikaa. Ainakaan viime talvena ei ollut tälläistä lumimäärää - tai jos hetkellisesti olikin niin ei mennyt kuin pari päivää tilanteen muuttumiseen. Nyt ainakin näyttäisi siltä, että saamme nauttia tästä lumimäärästä vähän pidempäänkin. Oivallinen tilanne hevosten ja ponien kanssa, koska hankitreeni on mitä mainioin tapa saada läskit liikkeelle ja lihasta tilalle plus kunto kasvamaan! Ja ainakin näin toistaiseksi tehdessäni ponien kanssa treenin maastakäsin, tulee tehtyä samalla omakin jumppa...

Piipa sai pyörähtää koskemattomalla kentällä. Lunta ei ollut ihan niin paljon kuin pellolla, mutta se olikin Piipalle ihan hyvä juttu, sen kanssa edelleen pidetään harjoitukset mielummin mukavina ja työn raskautta lisätään aste kerrallaan. Tämä oli jo aika iso harppaus edellisestä ja ihan tyytyväisenä Piiputin pysyi koko ajan.






Yhdessä kohtaa se sai muutamia kertoja jonkinlaisen säikähdyskohtauksen ja siitä ryntäyksen aikaiseksi enkä missään kohtaa päässyt selville siitä, mikä sitä siinä kohdassa jännitti. Nuo ovat vähän niitä sellaisia Piipamaisia "kohtauksia" ja välttämättä kyse ei ollut mistään kovin kummallisesta jutusta, mutta Piipa näki asian hieman erilaisessa mittakaavassa... Sen ryntäykset ovat kuitenkin hyvin pientä ja ovat myös nopeasti ohi. Lähinnä ne menee itselläkin jo olankohautuksella tai naurahduksella, koska tyyppi on kovin järkyttyneen näköinen parin-kolmen askeleen ajan ja sitten se on taas pitkän aikaa kuin mitään ei olisikaan tapahtunut, kunnes taas sama juttu kerrataan samassa kohdassa.



Elli sai mennä tarpomaan pellolle ja saimmekin aika kivan auringonpaisteen sen treenin ajaksi. Pellolla oli lunta huomattavasti enemmän, joten Ellin kanssa ei tehty kovinkaan pitkää aikaa työtä ja se alkoi loppuvaiheilla näyttääkin jo siltä, että alkoi ehkä olla lihakset jo hieman hapoillakin. Käytiin vain askellajit läpi kumpaankin suuntaan, siinä oli jo pikkuiselle Ellille ihan tarpeeksi työtä.








Alkuviikosta saatte taas kuulumisia ponien pariajosta! Lisäksi suunnittelen jonkinlaista kilpailua tai arvontaa, koska tässä tammikuussa on ollut nyt jo aika monta aihetta juhlimiseen blogin puolella... Näistä lisää myöhemmin. :)

6 kommenttia:

  1. mitkä suojat sulla on poneille? onko ne niitä nortonin, mitä myydään ööh.. viljarissako? :D mun pitäis Ponille löytää uudet, noi ihanat lampaankarvasuojat ovat parhaimmat päivänsä jo nähneet, nyyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meidän kuvassa näkyvät uudet jännesuojat tilattiin täältä: http://www.minihorseshop.de
      Nopeasti tuli! Myös loimia tilattiin mut ne on mitoitukseltaan jotain minihevosille sopivia eli saa ostaa ainakin kokoa ellei jopa kahta isomman. Ainakin meidän poneille etenkin kaulan osalta jää tosi naftiksi, samoin pituus mutta ei niin pahasti. Mutta suojat tosi hyvät, saivat myös kuljetussuojat tuolta :)

      Poista
    2. kiitos linkkivinkistä! oliko ihan luotettavan oloinen palvelu jne.? :)

      Poista
    3. Kyllä vain, tavaratkin oli täällä jo 5pv tilauksesta :) Varmasti jatkossakin tilataan tuolta, etenkin loimissa todella suuri valikoima kun vain ottaa tosiaan kokoa isomman...

      Poista
  2. Onpa siellä paljon lunta! Tai sitten pienet ponit saa sen näyttämään siltä :D voi että tuo Elli on niin ihana! <3

    Luitko muuten jo mun kirjoittaman postauksen sun valmennuksesta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä kyllä on aika paljon lunta! Ihanaa :) Ja kyllä vain, todella hyvin sait kuitenkin aihetta postaukseenkin, hyvä! Selvästi jäi hyvin mieleen kotiläksyt ;D

      Poista