Sparta


Vuonna 2007 syntynyt welsh B -ruuna Sparta tuli kesällä 2016. Omistajansa halusi ponin, jolla on mukava harrastaa ja opetella valjakkoajoa ja sellainen Sparta todellakin on. Se on todellinen hyvän mielen harrastuskaveri, aina valmis työntekoon. Se on todella yritteliäs, kiltti, siltä löytyy tarpeen tullen myös tulta nahan alta ja sitten taas toisessa tilanteessa se osaa olla maailman laiskin ja kulkea alahuuli lörpöllään hidasta käyntiä (kun laitetaan selkään joku lapsi). Se on ennen ruunausta hyväksytty Virossa ratsuponijalostukseen ja sillä on myös kaksi jälkeläistä.

Sparta toimii hienosti niin ratsuna kuin ajossa. Kummassakin lajissa sen kanssa on edelleen paljon työtä edessä, mutta paljon on jo myös tehty ja kehitystä tapahtunut. Sen kanssa sisäänajo ja -ratsutus on tehty onneksi hyvin ja huolellisesti, joten kaikki kehityskohdat tai ongelmat sen kanssa ovat todella pieniä ja liittyvät lähinnä oikeanlaiseen liikkumiseen ja lihasten rakentamiseen oikeisiin paikkoihin.

Sparta on kilpaillut jo KV-tasolla edellisellä omistajallaan ja tavoitteet ovat joskus sinne KV-radoile sen kanssa. Mutta hitaasti hyvä tulee sanonta pitää paikkansa tässäkin kohtaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti