lauantai 14. marraskuuta 2015

3. Tässä on Elli

Edellisessä postauksessa esittelin parivaljakon vanhemman osapuolen, "Piipan" joten nyt on vuorossa näistä kahdesta se nuorempi eli "Elli", joka on 3-vuotias (kääntyy siis vuodenvaihteessa 4-vuotiaaksi).

Elli on näistä kahdesta nopeammin asiat sisäistävä, mutta luonteeltaan hieman kujeilevampi ja kokeilevaisempi. Sillä on ehkä enemmän mielipiteitä suunnasta, vauhdista ja ylipäätään hirveästi mielipiteitä ihan kaikesta. Ehkä sen kanssa voi jopa käydä niin, että taitojen karttuessa mielipiteitä tulee vain lisää.

Eli ei mistään haastavasta tapauksesta ole tässäkään kyse. ;) Elli on näistä menevämpi ja täpäkämpi, sellainen jonka voisin kuvitella syttyvän maratonilla tai tarkkuudessa, tai ylipäätään missään sellaisessa missä saa mennä lujempaa.Kaiken kaikkiaan siskokset täydentävät toisiaan kyllä aivan mahtavasti. Elli sisäistää asiat Piipaa nopeammin, mutta Piipa on sitten opittuaan jotain hieman tasaisempi ja rauhallisempi. Katsotaan mitä käy sitten, kun saa nämä parivaljakkoon - kumman kanta voittaa? Mennäänkö mielummin täysiä vai himmaillaanko? Luulen, että Elli nuorempana kuuntelee siskoaan tässä asiassa, mutta aika näyttää. Nyt laitetaan kuitenkin molemmat ponit kärryjen eteen ensin yksin ja sitten aletaan harjoittelemaan parissa kulkemista ensin ohjasajaen.

Kuvat otti meidän tuleva groomi, Sanni! Sanni on ollut luottogroomini/-hevosenhoitajani jo monta vuotta ja ihanaa päästä jatkamaan yhteistyötä ihmisen kanssa, jonka kanssa hommat on jo tavallaan selvät. Kommunikaatiolla groomin ja kuskin välillä on valjakkoajossa todella iso merkitys ja on tärkeää tietää esimerkiksi maratonilla millä tavalla kuski haluaa groomilta ohjeet ja kuskin on tietty tärkeää tietää mitä groomi milläkin sanalla tai sanomisella tarkoittaa.

Jännittävää ajatella, että ehkä jo talvella päästään kunnolla treenin makuun parivaljakon kera! Jee!

8 kommenttia:

 1. kuinka isoa painoa voi muuten 3-4-vuotias poni vetää perässään? Ei ole koskaan tullut tutkittua :) Ihana löytää blogi jossa on myös 3-vuotias joka kääntyy 4-vuotiaaksi ensi vuonna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kun löysit blogini, tervetuloa lukemaan meidän menosta! Niin hyvän kysymyksen heitit, että ajattelin kirjoittaa aiheesta kokonaan oman postauksen ja valottaa vähän muutenkin erilaisten valjakkovaunujen speksejä, painon ym. suhteen... :) Pysy siis kuulolla, vastaan kysymykseesi huomisen aikana!

   Poista
  2. Realiteetit iskee päin kasvoja, ei täällä pysty keskittymään kirjoittamiseen kun koko perhe on kotona. :D Huomenna tulee postaus aiheesta!

   Poista
 2. Ihanaa ihanaa ihanaa! Mä en paljon onnellisempi voisi olla siitä, että sä oot taas aloittanut bloggaamisen!! Jeejeejee ❤️ Jos joskus kaipaat kuvaajaa, niin meitsie heittää räpylän pystyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää, ihana Siiri <3 Todellakin saat tulla kuvaamaan pikkusinttejä! Ja talvella vien sut ajelulle. :-*

   Poista
  2. JOOO!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

   Poista
 3. Todella kiva tämä blogi ja varmasti seuraan ahkeraa kirjoituksiasi! Tämä juoksutustyyli jota käytät, onko se paljon tehokkaampaa kuin ns. normi tyyli? itse en ole koskaan tätä tyyliä kokeillut mutta nyt kun poni toimii liinassa ihan hyvin, mutta meinaa jossain vaiheessa ainaa kääntyä ympäri tuumin että tämä kahdella ohjalla juoksutus voisi olla hyvä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nukkelis! Kahdella ohjalla juoksuttaminen on kyllä tehokasta ja pitää juoksutuksenkin monipuolisempana, kun voi tehdä niin paljon enemmän kuin mennä vain ympyrää eri suuntiin. Voisin tästäkin kirjoittaa blogiin myöhemmin. :)

   Poista