perjantai 27. marraskuuta 2015

10. Ponit ajossa

Eilen näin taas ponit "tosihommissa" eli kärryjä vetämässä. Niiden edistymistä on hieno katsella. Elli etenee tasaisen varmasti kuten sen oletetaankin. Piipa ottaa hieman pienempiä edistymisen askeleita, mutta sen kanssa mennäänkin nyt päivä ja viikko kerrallaan.

Kuvista muuten tuli todella rakeisia. ISO-arvo taisi olla automaatilla ja jostain syystä se laittoi ISO-arvoksi 3200. En saanut jälkikäsittelylläkään näistä oikein minkäänlaisia, joten kuvia on nyt vähän vähemmän, sen verran että näistä nyt näkee ponit...

Elli pääsi tällä kerralla jo kentälle! Siltä löytyy kaasu, jarru ja rattikin, tosin Ellillä on vielä aika paljon omia mielipiteitä esimerkiksi suunnan suhteen. Kyllä se siitä, ohjasajossakin se kyseenalaisti asiaa hetken aikaa ja hakeutui porttia tai Piipaa kohti, mutta rutiinilla se lähtee sujumaan. Elli kyllä ymmärtää kääntävät avut, portin vetovoima on vain välillä niin suuri...
Pipa menee edelleen kahden taluttajan tuella. Tällä kerralla se ravasi jo taluttajien kanssa ja sai yhden sellaisen "loikin tasajalkaa joka suuntaan", hyvin Piipamaisen "kohtauksen". Ei siitä oikein ota selvää mikä sillä hetkellä on sen mielestä hankalasti. Nyt tuo tuli ravin aikana, katsoin että olisiko ollut pienen montun jälkeen joten reaktio saattoi olla siitä, mutta en jotenkin usko siltikään. Se on erikoinen poni. Luultavasti ajohommien kanssa käy samoin kuin ohjasajonkin ja ihan yhtäkkiä se vaan kulkee kuin ihmisen mieli. Piipa on toisaalta ollut kaikessa myös sellainen, että kun se joku "naksahdus" sen päässä käy sinne oikeaan suuntaan ja se alkaa kulkea hyvin, se kulkee hyvin sitten koko ajan. Sillä ei tule mitään ns. hairahduksia. Ellillä taas on kujeita enemmän, toisaalta sen nuori ikäkin vaikuttaa.
Ponit jäävät vielä opetukseen, Piipan pitäisi olla hyvin ainakin kahden ihmisen ajettavissa, mieluiten niin että sen kanssa pärjäisi yksinkin... Mutta menemme viikko kerrallaan. Pohdimme myös tässä kuinka nopeasti laitetaan ponit pariin. Mietimme, voisiko parissa Piipankin ongelmat raueta, kun se saa Ellistä tukea vai käykö niin, että mennäänkin takapakkia... Harmi kyllä, ettei osata ennustaa! Pakko vain mennä fiiliksen mukaan. Kunhan nyt Piipa alkaisi toimia edes vähän paremmin niin varmaan aletaan ainakin ohjasajaa niitä parina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti