torstai 17. maaliskuuta 2016

50. Puolivuotispäivän ajelut

Tiistaina ajeltiin taas tavalliseen tapaan. Takana oli yksi hieman villi ajokerta joten ehkä hieman jännittyneinä lähdimme nyt liikkeelle. Toisaalta, viime kerralla poneilla (tai lähinnä Ellillä) oli ihan täysin syy protestoida, lunta oli silloin kentällä paljon ja ne kokivat tilanteen varmasti liian raskaaksi. Eipä niiden tarvinnut silloin kuin hieman kävellä ja pari pitkää sivua ravata taluttajien kanssa ja lopetettiin siihen, kun kumpikin käveli kaikilla jaloilla. Joskus työ on raskaampaa, siihen pitää ponienkin hiljalleen tottua - mutta todellakin hiljalleen ja porrastetusti.

Kuitenkin ihan luottavaisin mielin valjastettiin ponit vaunujen eteen ja lähdettiin liikkeelle, tällä kertaa Heidi ensin vaunuilla ja minä ja Sanni ponien liinoissa. Kumpikin oli kuitenkin lähes alusta asti aivan tyynen rauhallinen ja tyytyväinen, joten nopeasti vaihdettiin kuskia ja jätettiin liinat pois. 

Ja nyt sitten pahoittelut lukijoille. Tai oikeastaan pahoittelut erityisesti itselleni ja perheelleni. Vannoin kautta kiven ja kannon käyttäväni jatkossa ajaessa kypärää, mutta miten sitä "uuteen tapaan" oppisi? Kotiinhan se kypärä jäi... Nyt koitan sitä keinoa, että vien kypärän tallille säilytettäväksi samassa paikassa ponien valjaiden kanssa, jotta se varmasti muistuisi siinä kohtaa mieleen kun valjastaa / pakkaa valjaita kyytiin.


Ihan perusjuttuja kuten tähänkin asti, mutta hieman tehtiin (tai pyrittiin tekemään) tarkempia siirtymisiä. Ei niin, että koko pitkä sivu menee siihen että ponit saa takaisin käynnistä raviin vaan niin, että ne siirtyisivät askellajista toiseen napakasti pyynnöstä. Viimeinen siirtyminen olikin jo vähän sinnepäin. Aika hankalaa saada kahden ponin siirtyminen ajoitettua niin, että ne oikeasti ponnistaisivat yhtäaikaa liikkeelle!Seuraavat ajot onkin pääsiäisen aikaan, kun olemme ponien kanssa leireilemässä torstaista lauantaihin ja sitten on... KÄÄK! Meidän ensimmäiset kisat sunnuntaina! Harjoitellaan vasta kisatilannetta ja tarkkuusradan ajoa, mutta onhan se jännää. Hui. Onneksi saadaan eka kisasuoritus tehdä tutulla kentällä.


2 kommenttia:

  1. Aiheeseen liittymätön kysymys, mutta ootko löytänyt mistään mitään koulusuojan tyylisiä shettiskokoisena? Hevosillehan löytyy kaikkia tälläsiä kivoja, mutta shetuille ei mitään :( Hööksillähän on ne mistä mainitsit muutama postaus sitten, mutta ovat kuulemma kovin huonolaatuiset ja suojaavat yhtä paljon kuin pintelit..

    VastaaPoista
  2. En, ja olen kyllä etsinyt... Mut https://www.minihorseshop.de/ on aika mukavasti valikoimaa, kannattaa katsella löytyykö sieltä jotain :) Ollaan tilattu ja voin suositella, tulee nopeasti! Ne Hööksin suojat oli sisäpuolelta vahvistettu, mutta ihan pelkkää neonpreeniahan ne tosiaan oli. Pinteleiden sijasta voisin kuvitella käyttäväni, mutta maratonsuojiksi ei käy meille...

    VastaaPoista