maanantai 14. maaliskuuta 2016

47. Blogipäivä Ylöjärven Hööksillä

Hööks Ylöjärvi ja Playsson.net järjesti 12.3 lauantaina kaikille avoimen blogipäivän ja pieni joukko rohkeita bloggaajia suuntasikin myymälään kuulemaan kevään trendeistä ja viettämään mukavaa iltapäivää samanhenkisten ihmisten kanssa, bloggaamisesta ja hevosista jutellen. Tarjolla oli pientä naposteltavaa ja päivä aloitettiin kilistelemällä Pommacilla ja kiertelemällä myymälää ensin ihan itsenäisesti.


Myymälässä oli hyvin näkyvillä kevään värit. Vahvasti esille tuli turkoosi, keltainen, koralli, oranssi ja punainen. Tietyt värit pysyvät toki pinnalla kaudesta riippumatta, esimerkiksi navy ja ruskea. Kevät 2015 oli pastellisävyjen aikaa, mutta tänä keväänä vaikuttaisi olevan vahvempien sävyjen vuoro. Itse olen pastellivärien ystävä etenkin keväisin, jonkinlainen hempeä romantikko minussa herää aina auringon alkaessa paistaa lämpimästi. Silti Hööksin tuotteiden värikirjo herätti kyllä sellaisen tunteen ainakin minussa, että myymälästä ulos astuessa päivän päätteeksi tajusin unohtaneeni, että ulkona on vielä lunta.Hööks on mielestäni myös laajentanut noiden pienempien nelijalkaisten ystäviemme tuotevalikoimaa. Pantoja, valjaita, hihnoja, takkeja, petejä, leluja... Kaikkea löytyi vaikka millä mitalla! Enää ei tarvitse välttämättä ravata Mustin&Mirrin ja Hööksin väliä, vaan lähes kaikki koiranruokia lukuunottamatta voi ostaa Hööksiltä. Ilahduttaisi ainakin minua, jolla ei ole yleensä aikaa juosta monessa paikassa vaan ostokset olisi mukavampi keskittää jonnekin.

Väinö-koira ainakin oli tyytyväinen Hööksin valikoimaan ja rakastui palavasti dalmatialais-pehmoleluun... <3

Ylläolevassa kuvassa aika hyvin esillä kevään hittiväri, koralli. On muuten yksi lempiväreistäni ja aika monena keväänä kaupat täyttyvät korallin sävyistä. Viime keväänä innostus tuohon väriin jo hieman laski, mutta nyt huomaan sen tulevan taas takaisin. Tuo korallin värinen takki on sama kuin myöhemmin kuvissa päälläni näkyvä petroolin värinen takki.


Saapasvalikoima on mielestäni myös kasvanut siitä, kun viimeksi olen Hööksillä vieraillut! En tiedä tunteeni todenperäisyyttä, mutta joka tapauksessa löysin heti monet mieleiset saappaat ja hyvin nopeasti myös itselleni sopivat - usein on ollut hankaluuksia löytää saappaat lyhyellä ja kapealla varrella mutta nyt ne sattuivat käteeni heti ensimmäisellä yrityksellä. Nämä konjakinväriset aiheuttivat kyllä paljon ihastusta ja ovathan ne nyt todella kauniit! Ihana yksityiskohta tuo saappaiden nyöritys, tekee todella elegantin vaikutelman. Näitä saappaita voisi vaikka käyttää kaupungilla kävellessä...


Yksi mielenkiintoa herättänyt uusi tuotemerkki oli Fairfield. Fairfield on Hööksin oma merkki, samoin kuin JH Collection, Claridge House, Gold Medal jne. Merkiltä on tullut tähän mennessä suitsia, otsapantoja, ohjia, huopia, riimuja ja loimia. Tuotteet ovat laadukkaita ja hintahaarukka on hieman suurempi kuin esimerkiksi Claridge Housella. Fairfieldiltä löytyy myös suitset minikoossa, siis minishettisten/Amerikan minien omistajat katseet Hööksille!

Turkoosiraidallinen huopa oli jämäkkä ja paksu, todella hyvän ja laadukkaan oloinen. 


Loimissa näkyi myös jo kevättä, paitsi että blingi tuntuu lisääntyvän kun aurinkoisemmat päivät koittavat (tuon sinisen fleecen säihke ei tule tarpeeksi kuvassa esille, se oli ihan mielettömän hieno) niin kuosit ja värit alkavat näkyä. Miten olisi smiley-loimi?

Loimista fleecevuori on lähes jo kokonaan unohdettu juttu, koska se ei käytössä vain ole kovinkaan kätevä. Se on sähköinen hevosta vasten ja vettyessään paitsi että tuntuu ikävältä, myös kuivuu hitaasti. Fleecevuoren on tullut korvaamaan 50g vanuvuori.


Ihan kohtalaisen päheä tämä viime syksyn monsteri-kuosikin!
Lopulta saimme Aadan kanssa toimia mannekiineina ja kokeilla muutamia uutuustuotteita ratsastajalle.

Itse laitoin ensimmäisenä päälleni CRW:n ratsastuslegginsit, CRW:n softshell-takin ja CRW:n Trento-saappaat. Nämä olivat muuten ne saappaat, jotka vain nappasin hyllystä ja osuin kerralla oikeaan kokoon niin kengänkoon kuin varrenkin suhteen.

Ensimmäinen tunne legginsit jalkaani laittaessani oli, että onpa kotoisa olo. Itsehän oleskelen kotona lähes aina treenitrikoot jalassa, koska ne ovat vain mukavimmat housut mitä olemassa on. Ratsastuslegginsien materiaali oli hyvin samanlainen kuin treenitrikoissa. Sivussa oli leveät raidat jonkinlaista (tiheän) verkkokankaan tyyppistä kangasta. Tuotekuvauksessa sanotaan housujen olevan 82% polyamidia ja 18% elastaania.

Perus treenitrikoissa yleisimmät materiaalit ovat polyesteri ja polyamidi (+ elastaani kummankin kanssa). Tutustuin hieman noihin kahteen materiaalin, koska en todellisuudessa tiedä niiden eroa. Selvisi, että polyamidi on kestävämpi kuin polyesteri. Siinä varmastikin syy, miksi näistä "polyista" juuri tuo "amidi" valikoitui ratsastuslegginsien materiaaliksi. Polyamidi myös hengittää polyesteria paremmin.


Legginseissä oli polvien kohdalla grippi-paikat, jotka tuntuivat ainakin kädellä kokeiltuna todella pitäviltä. Paikat olivat kuitenkin vain polvissa, joten kaikilla heräsi kysymys, mahtaako tämä housujen materiaali olla liukas satulassa? Ei muuta kuin testaamaan!

Naureskelin siinä "testisatulaa" kohti kävellessäni, että tuntuu kuin ei olisi housuja jalassa ollenkaan. Hieman hämmentävä kokemus! Kuvista katsottunahan nuo eivät näytä perus ratsastushousuja ihmeellisimmiltä, joten sen perusteella voisin kuvitella nämä jalassa tallilla käyväni.

Satulaan istuessani tuntui, kuin housu olisi jo siinä kohtaa tarranut hieman satulan nappanahkaan kiinni. Liikuttelin ahteriani edes-takaisin satulassa saadakseni hieman sitä fiilistä, miltä housut voisivat tuntua liikkeessä. Peninakin kysyi nopeasti, että no onko ne liukkaat ja oli pakko todeta, että ei nämä kyllä liukkailta tunnu... Tietenkin nyt oltiin paikallaan olevassa satulassa ja ainoa liike oli itse tekemäni, joten en tiedä miten housut lopulta ratsastaessa käyttäytyy. Ht.netistä lueskelin kokemuksia ja ainakin yksi kommentti siellä näistä housuista tuli, että ei ole liukkaat.

Tämän testin perusteella aika moni paikalla olleista kiinnostui legginseistä ja itsellenikin ne olisivat ihan ykkösenä ostoslistalla tulevaa kesää varten, mikäli ratsastushousuja vielä tarvitsisin. Nykyäänhän niille ei käyttöä ole...
Aada laittoi nuo kaikkien himoitsemat konjakin sävyiset saappaat sekä JH Collectionin softshell-takin, JH Collectionin housut ja JH Collectionin hiuspannan.Seuraava asu aiheutti vähintäänkin yhtä paljon hämmennystä kuin nuo legginsitkin. Katsoin hieman sadetakilta näyttävää JH Collectionin takkia ja mietin, että tähän asuun sopii kyllä sadehattu ja kumisaappaat... Vähän epäillen puin takin päälleni ja lopulta peilistä katsoessani oli pakko todeta, että niin vain vaatteet voivat näyttää henkarissa ihan toiselta kuin sitten lopulta päällä! Takki oli todella tyylikäs! Hieman pidempi takaa, lievästi kellohelmainen, juuri sellainen malli joka puhuttelee minua. Päälläni myös JH Collectionin housut, JH Collectionin neulepaita, JH Collectionin kauluspaita ja jalassani JH Collectionin jodhpurit sekä minichapsit.


Takkia voisi ehdottomasti käyttää ihan edustustakkina. Kengistä pakko mainita, että niissä oli kantapään alla pehmeä "koroke" joka ainakin minulle, jatkuvasti kantapäiden tulehduksesta kärsivälle ihmiselle oli ihan loistavan tuntuinen. Saman sävyisten chapsien kanssa yhdistelmä oli todella herkullinen, tuntui ihan omaltani... En ole koskaan ollut todellinen saapas-ihminen, vaan tykännyt aina enemmän kenkä+chapsi -yhdistelmästä.


Loppuun vielä pari kevennystä. Shetlanninponeille on vaikea löytää suojia, puhuin siitä viime postauksessani. Hööksille oli tullut nyt sitten aivan pieniä neonpreeni-suojia! Punaisia ja mustia ihan XXS-kokoon saakka sekä sitten tuollaiset ruskeat vielä pienemmät, kokoa mini... Kuinka suloiset!


Meillä oli liikkeeseen tehtynä pieni rastirata ja yhtenä osiona oli unelmien tallihuoneen kasaaminen leikkaa-liimaa -tekniikalla paperille. Lopussa näette oman taideteokseni...Loppuun haluan vain todeta, että ISO KIITOS HÖÖKS YLÖJÄRVI! Vastaanotto oli lämmin ja intoa täynnä. Kiitos myös Playsson.net ja ihanat kanssabloggaajat jotka olivat tulleet paikalle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti