tiistai 19. heinäkuuta 2016

74. Ratsuponi Sparta

Jo Spartan tullessa minulla ja sen omistajalla oli tiedossa, että sillä on ratsastettu. Tasosta toki ei voitu olla varmoja, kuulemma se oli tehnyt lasten tunteja ja myös hypännyt jonkin verran ihan kisoissa asti, mutta esimerkiksi mitään ratsastusvideota siitä ei ollut näytillä. Kyse kuitenkin oli valjakkoponista, joten sen ratsastuksellisella tasolla ei niinkään ollut merkitystä. Lähinnä ajatus oli, että kiva jos pystyy lapsille voi antaa vähän talutusratsastusta sen kanssa. Tai että mukavaa, jos pystyy tarjoamaan ponille vaihtelevaa liikutusta.

Viime viikonloppuna ystäväni Saila tuli sitten käymään ja kokeilemaan ponia. Itse en sattuneesta syystä nyt selkään mene ollenkaan enkä enää ole sen kokoinenkaan, että viitsisin Spartan toistaiseksi lihaksettomaan selkään itseäni kammeta. Vähän alkaa olla "babybellyä" ja se näkyy jo vaa'assakin... Saila oli onneksi innokas hyppäämään kyytiin ja hieman ratsastamaan ponia läpi.

Varusteet hieman vaativat fiksaamista, kun koko tallista ei löytynyt ponikokoista huopaa ja suitsetkin on lainasuitset, mutta nyt kun ponin ratsastuksellisesta tasosta ja käytöksestä on saatu varmistus niin voi hiljalleen alkaa hankkimaan myös tähän lajiin varustusta...
Sailan sanoin poni vaikutti todella kiltilta ja nöyrältä ja siltä se näyttikin. Se puksutteli menemään hyvää ravia, parempaa kuin vaunujen edessä ja sekin on yksi syy siihen miksi olisi mukavaa, että sen saisi nyt liikkeelle ratsainkin pari kertaa viikossa. Yksinkertaisesti kun voimaa ei ole, niin paljon helpompi sen on liikkua ilman yli 100 kiloisia vaunuja (+ kuski ja groomi) perässään.

Poni nosti laukat kumpaankin suuntaan, hieman voimatonta se oli ratsainkin mutta selvästi nähtävissä myös ilman vaunuja, että laukka vasempaan oli vahvempi verrattuna oikeaan.
Kaunishan se on kuin karamelli! Melkein alkoi harmittaa, etten ole nyt itse ponimitoissa, mutta onneksi tuon ponin kanssa on vaunuillakin niin mukavaa.

Saila lupasi käydä jonkin aikaa kerran viikossa ratsastamassa ponia läpi, mikä on todella hieno asia, koska ratsain saa tällä hetkellä paremmin korjattua esimerkiksi sen suoruutta. Tietyt asiat ovat vain helpompi tehdä, kun on olemassa muitakin apuja kuin pelkät ohjat... Mehän vielä siis treenaamme sitä, että piiskalla voi pyytää muutakin kuin eteenpäin joten ajoittain on vielä haasteellista pyytää piiskan avulla esimerkiksi siirtymiset suoraan, poni kun heittää niissä helposti oikealle.

Toivomme myös Spartan omistajan kanssa, että Spartalle löytyisi joku sopivankokoinen ratsastaja käymään pari kertaa viikossa. Valmentautua ja kisatakin saisi, valjakkokisoja kun on vuodessa kuitenkin vain alle 10 (mukaan lukien 1-tason yhden päivän kilpailut) niin vuoden aikana ehtii hyvin käydä jokuset koulu- tai estekilpailutkin...

Tällä viikolla treenataan kuitenkin enimmäkseen ajaen, aika rennosti kouluohjelmaa läpi ajellen ja siirtymisiä treenaten, pidetään ajokerrat aika lyhyinä eikä ajeta ponia joka päivä ihan hikeen. Yksi valmennuspäivä toivottavasti mahtuu tähän viikkoon, heinätyöt hieman sotkevat aikatauluja mutta hienoa että kelit sallivat niidenkin teon nyt. Sunnuntaina on sitten kisat joten niitä kohti mennään innokkaasti ja päämäärätietoisesti.

Meidän Facebook-sivustolla on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa Horse Comfort Premium fleeceviltin! Käy katsomassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti