maanantai 7. joulukuuta 2015

12. Parivaljakon alku

Olen ollut todella kiireinen töissä viime aikoina, joten blogin puoli on ollut vähän huonolla päivityksellä. Joulukalenteriin on tullut päivittäin materiaalia ja tulee edelleen, joten käykää ihmeessä katsomassa mitä siellä on ja osallistukaa 50e lahjakortin arvontaan! Nyt kuitenkin ponien kuulumisia pitkästä aikaa.

Elli on edelleen edistynyt ja sen kanssa ajetaan jo ihan missä vain ja edelleen ilman taluttajaa, se on siis käytännössä jo ihan "valmista kauraa" ja voisi tulla kotiin. Piipan kanssa silti on vielä liikkeelle lähdössä haasteita ja sen kanssa mietitään nyt mikä olisi se keino millä pomppimisen katokselta lähtiessä saisi pois. Se pomppii vain sen yhden kerran, ensimmäisen kerran katokselta lähdettäessä, kun sen kanssa tullaan takaisin katokselle ja lähdetään uudelleen ei pomppujakaan enää ole. Toistaiseksi sen kanssa ei vielä täysin yksin pärjää juuri tuon takia, koska taluttajan pitää saada se "pomppimaan eteenpäin"... Olisiko ratkaisu valjastaa se ja tehdä liikkeelle lähtö jossain eri paikassa? Pitäisikö se vain uudelleen ja uudelleen yhden päivänkin aikana valjastaa, lähteä liikkeelle, palata takaisin ja purkaa ja saman tien uudestaan valjastaa, lähteä liikkeelle jne...

Mutta me päätimme kokeilla mitä Piipa tuumaa, kun lyödään se kiinni siskoonsa! Kuten viime postauksessa kirjoittelin, olimme jo hetken pohtineet että olisiko siitä lopulta apua Piipalle. Ei muuta kuin ponit parivaljaisiin ja liikkeelle.


Elli on niin rauhallinen ja esimerkiksi sen suu on rauhoittunut nyt jo todella paljon, ei enää ollenkaan kuolaimen mälväämistä. Piipa oli hieman hermostuneempi ja pureskeli sen myötä kuolaintaankin aika kovasti. Kumpikin kesti silti todella hyvin sen, että ne olivat toisissaan kiinni. Mielestäni Elli jopa heittäytyi aivan "yli rauhalliseksi" ja rennoksi, jopa vähän laiskaksi, ehkä se yritti rauhoitella Piipaa?


Ponit joutuivat heti pieneen tulikokeeseen, kun Heidiä yllättäen tarvittiin hetken ajan muualla ja meninme ponien kanssa odottelemaan maneesin nurkkaan. Käynnissä oli seuraestekilpailut ja maneesissa oli siis esteitä, ihmisiä, muita hevosia ja tietenkin taputtava yleisö! Hienosti selvisivät pikkuiset ja vasta ihan loppuhetkillä alkoi sellainen levoton kuopiminen, "Voitaisko tehdä jo jotain pliis."


Aika söpö parivaljakko, vai? Minä ja omistaja kyllä meinasimme haljeta ylpeydestä. Ponien kanssa ravattiin, vaihdeltiin suuntaa ja pysäyteltiin niitä. Ellillä on luonnostaan parempi tasapaino ja Piipa otti pieniä spurtteja sellaisilla hetkillä, kun se tunsi tasapainon heittävän, esimerkiksi raviin siirtymiset ja kaarteet. Hyvä oli kuitenkin huomata, että Elli ei lähtenyt näihin ollenkaan mukaan vaan jatkoi aina ihan rauhallisesti siskon spurttailuista välittämättä. Piipakin teki lopulta todella rauhallisia siirtymisiä.


Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia! Tarkoitus olisi käydä ohjasajamassa ponit parissa viikon aikana ja sitten seuraavalla kerralla Heidin avulla laitetaan varmaan jo vaunuja perään. Tästä lähtee ponien paritreenit! Kumpikin on silti edelleen myös ajokoulutuksessa yksikkönä, etenkin Piipa tarvitsee sitä rutiinia eikä se Ellillekään huonoa tee, että sillä ajetaan säännöllisesti. Odotan kyllä niin kovasti, että pääsen tämän parivaljakon kyytiin.

7 kommenttia:

 1. vautsi! :) tämä itselläkin haaveena sitten joskus, toinen puolisko on vain vielä niin kovin pieni.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä ne kasvavat! :) Meinaatteko (tai onko toiveissa) kilpailla myös?

   Poista
  2. ehkä joitain koululuokkia.. :D ikinä en oo ees yksiköllä kilpaillut. maraton vaikuttaa niin kovin vauhdikkaalta ja hui! :D no mutta, aika näyttää :) koulupuoli ainakin tällä hetkellä kiinnostaa eniten!

   Poista
  3. Kolmeosaisista kilpailuista pystyy myös starttaamaan vain esim. koulussa ja tarkkuudessa. :) Tällöin saa tulokset niistä osakokeista, mutta ei kokonaistulosta. Aika moni tekee niin esimerkiksi nuoren hevosen kanssa. Ja joillakin talleilla järjestetään myös harjoituskisoja, yleensä aina joko koulu tai tarkkuus (tai molemmat)!

   Poista
  4. joo, olen kuullut kanssa :) Kahisaaren Leena piti mulle ja Ponille pari kesää sitten valmennuksia, ja sano kanssa, että voi osallistua vaikka vaan kouluosuuteen. ikinä ei silti uskallettu, ainakaan vielä! :D

   Poista
  5. täytyy kattella jos sitä rohkaistuisi! :D

   Poista