perjantai 5. elokuuta 2016

76. Maratontreeniä kotikentällä

Sparta sai ensimmäisten kisojen jälkeen huilia viikon - tai siis ottaa vähän kevyemmin. Ajettiin pari kertaa, mutta ei väännetty vakavamielisesti koulua tai harjoiteltu mitään uutta vaan tehtiin kaikkea helppoa ja kivaa. Kuten laukkaa! Whii! Poni alkaa olla laukassakin koko ajan paremmassa tasapainossa vaikka se toki onkin vielä laajaa ja pitkää, kokoamista ei voi kuvitellakaan tällä hetkellä. Lisäksi sillä ratsastettiin ja se sai toki myös viettää pari ihan kokonaan vapaatakin päivää.

Tämän viikon teema on maraton. Emme ole päässeet oikein kokeilemaan ponin rajoja maratonesteillä ja seuraavissa kisoissa kyseinen osakoe kuitenkin on, joten pyhitetään nyt yksi viikko sille. Joka päivä ei tietenkään voi ajella maratonvauhteja eikä tiukkoja kurveja, mutta tälle viikolle maratontreenejä on kaksi. Sunnuntaina suuntaamme Loimaalle Leena ja Hannu Kalalahden ohjaukseen, mutta keskiviikkona rakensimme esteen ihan kotikentälle. Onneksi on tullut videoitua kaikkea matkan varrella, oli todella helppo rakentaa olemassa olevista tarvikkeista samanlainen este kuin mitä ajoimme talvella shettisten kanssa leirillä. Tulostin vielä oikein kirjaimet, niin ei tarvinnut esteellä arpoa "matkan varrella" minne mennään seuraavaksi ;)

Otimme treenin alkuun vähän ravia ja laukkaakin kumpaankin suuntaan ja hain vain vähän ponia tuntumalle ja rennoksi. Aloitimme esteen ajamisen hyvin hitaassa tempossa vain reittiä hakien ja ponin kääntyvyyttä kokeillen. Tempoa lisäsimme asteittain hiljalleen ja vaativuustasoa samaten - samalla kuskin nopeutta tuli testattua ja työtä on edessä. Kun vauhti kasvaa, poni kääntyy ihan eri tavalla ja minun pitäisi olla nopeammin suoristamassa ja pyytämässä eteenpäin. Pari kertaa tuli tilanne, että käänsin joko liian aikaisin jolloin seuraava väli jäikin ahtaaksi tai sitten niin, että jäin kääntämään liikaa ja tuli ylimääräisiä kurveja jotka tietenkin kaikki vie aikaa. Spartan kanssa selvästi on parempi tehdä vähän laajat kaarteet mutta reippassa tempossa, koska se kyllä pystyy etenemään hyvää vauhtia ja on toki ketterä, mutta tiukat tiet syö vauhtia vielä liikaa.

Ponilta ei pyydetty esteellä laukkaa ollenkaan, koska laukkaaminen on helppo C ja -B luokissa kielletty. Katsotaan siis vasta ensi kaudella sitä laukkaamista esteellä. Ponia pitää saada ensin vähän paremmin takajaloille, jotta se olisi mahdollista sujuvasti ja mukavasti. Eikä se nyt ravissakaan kovin paljon aikaa tuhlaa estealueella... ;)

Tämän viikon ohjelmassa on ponilla ollut (tai on) myös pari ratsastuspäivää sekä irtohypytyspäivä! Irtohypytyksestä on tulossa kuvia myöhemmin.

Videolta näkyy tarkemmin mitä teimme ja virheetkin ihan selvästi, mutta virheistä oppii! Laittakaa äänet pois jos ette kestä kuunnella kuskin "japatusta" ;D En halunnut piiskalla pyytää liikaa, koska poni reagoi siihen jännittymällä ja tilanne oli joka tapauksessa jo valmiiksi vähän jännä.

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sulla :)! Mitä muuten ponisi syövät?

    VastaaPoista
  2. Moikka! Ystäväni ponien (minulla ei ole yhtään omaa ponia) ruokinta rakentuu laadukkaan ja ravinnerikkaan heinän ympärille. Sen lisäksi ei ihmeitä tarvita, aika "perus" ruokinnalla ovat kaikki. En tarkenna nyt rehuja sen enempää, katsotaan jos joskus aiheesta kirjoittelisin :)

    VastaaPoista