keskiviikko 11. toukokuuta 2016

63. Ponien uudet vaunut!

Jee, nyt meillä on VIHDOIN vaunut! Ja hienot vaunut onkin!

Edellisten vaunukauppojen mentyä mönkään päätimme, että nyt tehdään kerralla hyvät kaupat ja ajelimme Loimaalle Valmennuskeskus Loimihakaan tapaamaan Hannu Kalalahtea. Näimme useita Glinkowskin vaunuja ja sen myötä vahvistui tunne siitä, että Glinkowskilta löytyy vaunut myös meille. Oli mukavaa asioida henkilökohtaisesti, keskustella siitä mitä vaunuissa kannattaa olla ja mitä ei, nähdä värikarttoja... Käynnin päätteeksi meillä oli sellainen tunne, että kaikki sujui loistavasti ja jouhevasti ja tiedämme mitä tulemme saamaan. Toki kyseistä vaunua emme päässeet näkemään livenä, koska sitä mallia ei Loimihaasta löytynyt, mutta todella luottavaisin mielin saimme lähteä odottelemaan vaunujen saapumista.

Noin kuuden viikon kuluttua tilauksesta ne sitten tulivat ja voihan vitsit miten mageet ne on!!


Vaunut ovat todella siis Glinkowskin ja malliltaan ne ovat Shetty Cross 1/2. Ne olivat odotettua massiivisemmat, mutta silti kevyet ja hyvät vetää - se ollaan todettu jo ponien omistajan kanssa näitä pihalla pariin otteeseen vetäessämme.

Vaunut tulivat kaksilla renkailla: alla näkyvillä ilmakumirenkailla ja lisäksi kovakumirenkailla, jotka vaaditaan sitten jossain kohtaa kilpailuissa. Renkaissa on hub-systeemi joka mahdollistaa helpon ja nopean renkaiden vaihdon. Pariaisan lisäksi vaunuihin tuli mukaan myös yksikköaisat joten nämä saisi myös jonkun isomman yksikköponin perään!

Kuskin penkin voi siirtää toiseen reunaan tai keskelle halutessaan. Penkissä on myös portaaton säätö joten sen sai myös minun tappijaloilleni sopivalle etäisyydelle, mutta helposti pidemmälle kuskille myös hieman kauemmas.

Emme ottaneet vaunuihin kääntökehäjarrua, koska sitä emme koe tässä kohtaa tarvitsevamme. Kääntökehäjarru estää siis vaunun takapäätä "slaidaamasta" ja sitä voi käyttää joko kuski tai groomi, mikäli vaunuun laitetaan groomille oma "pyörä" jolla jarrua pystyy säätämään. Ainoa asia missä ajattelisin tällä tasolla tätä jarrua tarvitsevamme olisi peruutuksissa, koska tuo jarru estää myös peruuttaessa vaunun taittumisen. Mutta katsotaan sitten mihin asti näillä vaunuilla mennään!

Hetken aikaa menee, että ponit näiden eteen laitetaan, mutta hyvää kannattaa odottaa? Ponien treeni etenee hyvin, niiden kanssa on tehty nyt paljon käyntiä ja pysähdyksiä niin, että ne malttavat myös odottaa. Ensi viikolla aletaan tutustua renkaaseen ja ponit saavat vetää hetken aikaa rengasta, kunnes toimivat siinä luotettavasti. Sitten laitetaan varmaankin irtoaisat ja sen jälkeen koppikset... Katsotaan nyt :)

Muuten, 20 000 kävijän ja kohta 100 lukijan kunniaksi tulee jonkinmoista arvontaa, kunhan tuo 100 paukahtaa mittariin lukijapalkissa!

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No eikö ole :D Pitää jatkuvasti käydä lääppimässä näitä...

   Poista
 2. Ei hitsi miten hienot! Noilla kelpaa varmasti ajella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Noista myös näkee hienosti, oli sen verran korkeammat mitä kuviteltiin... ;)

   Poista
 3. Hienot, ei kun hurjan upeat kärryt, noilla kelpaa sitten kisata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kelpaa :) Toivottavasti päästään viimeistään syksyllä koeajamaan...

   Poista