tiistai 5. huhtikuuta 2016

56. Hevosmessujen valjakkotunnelmaa

Valjakkoajo on yhdessä esimerkiksi matkaratsastuksen ja westernin ohella vielä toistaiseksi sellainen laji, joka ei messuilla ole juurikaan esillä ollut. Näytöksissä valjakkoajoa ollaan esitelty jo useina vuosina, se on vauhdikas ja yleisöystävällinen laji näyttävyytensä puolesta joten se on lajina syytäkin ottaa vakavasti, kun valmistellaan messujen ohjelmarunkoa. Näytteilleasettajia ei kuitenkaan juurikaan ole. Jos etsii valjaita, ajopiiskaa, tarkkuuskeiloja, ajoloimia, maratonsuojia jne. on helpointa kääntyä internetin tai sen tutun jälleenmyyjän puoleen.


 Mutta hiljalleen tämänkin asian osalta ollaan kunnostauduttu ja tänä vuonna Tampereen Hevoset-messuilta löytyi jopa kaksi alan jälleenmyyjää! Savijärven kartano oli yhdessä Tidaholms Sverigen kanssa esittelemässä paria maratonvaunua, valjaita ja ylipäätään keskustelemassa ihmisten kanssa valjakkoajosta. Lisäksi Hessi-tarvike oli tuonut näytille ja myyntiin ajopiiskoja, tarkkuuskeiloja, kuolaimia, loimia, valjaita...


Omalta shoppailulistaltani ei löytynyt mitään, mutta kävin toki kiertelemässä näytteilleasettajat ja tein yhden heräteostoksenkin, joka tosin oli kyllä ihan tarpeellinen. Nimittäin ruskeat hanskat. Valjakkoajossa hanskojen täytyy olla ohjien väriset ja omat ruskeat Roecklin hanskat ovat sellaiset avomallin, isoilla tuuletusaukoilla varustetut, joten oli ehkä aikakin hankkia uudet. Tosin nyt en satsannut "rökeleihin" vaan ostin testiin Fair Play -merkkiset hanskat.

Tälläinen iloinen Gnist Varde -tiimi löytyi Hessi-tarvikkeen ständiltä!
Lisäksi yritin katsella maratonsuojia poneille. Mutta eihän niitä löytynyt. Ylipäätään shetlanninponeille oli todella vähän mitään. Hei varustemyyjät, meitä tosissaan shettiksillä harrastavia alkaa olla jo niin paljon, että pikkuvarusteiden tuontikin voisi alkaa olla jo jossain määrin kannattavaa! Mutta nettitilaamiseksi menee näiden suojienkin osalta.

Sunnuntaina pääsimme myös Playsson.netin toisen tiimibloggaajan Miran kanssa keskustelemaan aiheesta "Miten digi ja tekniikka muuttavat hevosalaa". Aihe on mielenkiintoinen ja varmasti aika monen bloggaajan sydäntä lähellä ja olikin mukavaa päästä keskustelemaan aiheen parissa monen hevosalan ammattilaisen kanssa saman pöydän ääreen.


Muuten tuli tietenkin vietettyä suurin osa molemmista päivistä Playsson.netin Loungella - kiitos kaikille vierailijoille, ainakin omalta osaltani voin todeta, että todella mukavat kaksi päivää oli ja oli ihanaa tavata vanhoja tuttuja kuin myös uusiakin tuttavuuksia!




Pakkohan toki oli käydä katsomassa molempien päivien valjakkoajon Indoor Challenge! Kyllä oli vauhtia, jee! Ensimmäisenä päivänä voiton vei Talvikki Järvinen hevosellaan Danser T ja toisena päivänä meidänkin valmentajamme Heidi Sinda vuonohevosella Gnist Varde! Ja ei muuten porukan junnukuski kisan pienikokoisimmalla ponilla jäänyt kumpanakaan päivänä kauas kärjestä, Laura Haapakoski Hessin Myrskyllä oli lauantaina 3. sijalla ja sunnuntaina 2. sijalla! Aika hienosti!


Nyt kärvistelen flunssan ja kuumeen kourissa kotoa, en kuulemani mukaan ole ainut joka tämän taudin messuilta toi tuliaisena, vetoinen halli taisi tehdä tehtävänsä - toki hilluin myös pihalla ilman takkia pariinkin otteeseen, kun piti käydä "vain nopeasti moikkaamassa valjakkokuskeja" ja ainahan siellä jää suustaan kiinni pidemmäkiskin aikaa... Mutta nyt on aikaa sairastaa, kalenterissa ei ole seuraavalle parille viikolle mitään muuta kuin ponitreenejä ja ne saa nyt odotella niin kauan, että tästä toivun kunnolla. Ponit kyllä odottaa :)

12 kommenttia:

  1. joo, shettiskokoista kamaa sais olla kyllä Suomenkin markkinoilla ihan reippaasti lisää... mä olin paikan päällä sunnuntaina, Hessin Myrsky oli kyllä vallan suloinen varmasti koko messukansan mielestä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin sunnuntaina kun porukkaa oli katsomossa vähän enemmän, kuului sellainen ihana "AWWWWWW" joka puolelta Myrskyn tullessa sisään :D Aina pitäisi olla tällaisessa kisassa yksi shettis/muu pikkuponi joka painaa menemään vatsan alus täynnä jalkoja...

      Petyin kun Viljar ei ollut näytteilleasettajana, sieltä olisi varmasti jotain pikkuponitavaraa löytynyt.

      Poista
  2. Jep, ihan selkeä AWW kuului yleisöstä kun Myrsky tallusteli areenalle :D mahtava poni!

    Sanos muuta!! muistaakseni Viljar ei ollut viimekään vuonna, pöh. multa ei tarttunut poneille messuilta mukaan muuta kuin Minokselle cobkokoinen otsapanta (vaan aavistuksen liian iso!) ja köh.. varsariimu... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taidetaan luottaa tälläkin kertaa tuohon minihorseshop.de kun suojat pitäisi löytää... :P

      Poista
  3. Shettiskamaa olis kyllä saanut olla hiukan lisää, löysin yhden paikan missä oli jopa bootsit ja etusuojat jopa pienemmälle sopivalle shettikselle! Olin ihan hirveen ilonen kun löysin sen ja sain bootsit nyt ponille :D se koju oli ihan lähellä playsson.netin paikkaa, mutta ne oli jotenkin niin sellaisessa kohtaa ettei helposti nähnyt, onneksi mulla oli mukana pari tarkkasilmäistä ja heidän avulla sitten sain vihdoin bootsit ponille :) Löysin yhdestä toisesta kojusta myös shettissuojia, mutta ainakaan mun tälle opetusponille ne shettissuojat eivät olisi menneet, takasuojiakin oli ja sellaiset poni jo omistaakin niin en toisia ostanut :D
    Kivasti kirjoitettu postaus kuten aina! Sekä paranemisia, mullekkin meinaa jo iskeä flunssa ja taistelen sitä vastaan täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ongelmana löytää maratonsuojat. Löytyis kyllä perus mustia, mutta maratonille sais kyllä olla vähän väriä! Pitää suunnata katseensa verkkokauppojen antiin :) Kiitos, täällä kovasti inkivääri+sitruuna+hunaja yhdistelmällä yritetään tappaa kurkkukipua! Toivottavasti ei iske pahana sinnekään.

      Poista
  4. Wautsi, kyllä on hienoa menoa tuossa videolla! En ole koskaan nähnyt valjakkoajoa messuilla vaikka pari kertaa olenkin käynyt siellä, täytyy ehdottomasti mennä seuraavalla kerralla katsomaan! Hevoselta vaaditaan selvästi paljon ketteryyttä ja tarkkuutta, videon hevoset hoitavat homman kyllä tosi tyylikkäästi. :) Sun blogi on tosi kiva ja luen ehdotommasti jokaisen postauksen vaikka kommentoijana olenkin tosi laiska, hirmu mielenkiintoista lukea valjakkoajosta kun itselläni on kokemusta vain este- ja kouluratsastuksesta ja hieman ravipuoleltakin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä pieni polte itselläkin päästä pian ajamaan, kun katseli valjakoiden menoa, niin hienolta taas näytti. Kiva kun seuraat blogia! :)

      Poista
  5. Voi kun olisin hoksannut nuo ajopiiskat! Kävin kyllä siinä osastolla katsomassa, mutta miten meni noi ohi?! Jaoitko muuten itse esitteitä siinä? Oli niin aivot jumissa, että en hoksannut xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, niitä oli vielä iso maitotonkallinen siellä ;D Mä olin Playsson.netin osastolla hommissa eli kävin vain pyörähtämässä Hessi-tarvikkeella :) Ja Playsson.netilläkään en flyereita jakanut, mä hoidin seuranaisen virkaa ja yritin olla koko viikonlopun kovin sosiaalinen ;D Helppo homma mulle, mutta nyt tähän väliin viikko vähän vähemmän sosiaalisena kiitos... Heh!

      Poista
  6. Heippa Emmi,
    tiedätkö voiko noita ajopiiskoja ostaa koska vain ja mikä niillä on hinta?
    ..Yritin katsella Hessin sivuja ja en oikein löytänyt sieltä infoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ostaa! Hinnat lähtevävät noin 60 eurosta ylöspäin :) En tiedä lähettävätkö vai onnistuuko vain noutamalla, mutta sinähän taidat edelleen täällä Pirkanmaalla vaikuttaa? Myymälä on auki aina tapahtumien aikaan 100% varmuudella sekä nähtävästi ainakin keskiviikko-iltaisin...

      Poista