tiistai 4. huhtikuuta 2017

98. Valjakkoviikonloppu

Vähän on blogin kirjoittaminen jäissä, kun päivät kuluvat kyllä ihan kiitettävän nopeasti vauvan kanssa touhutessa ja kotihommia tehdessä... :) Ajamassa käyn kyllä pari kertaa viikossa, mutta enempään ei nyt toistaiseksi ole pystynyt, koska meidän pikkuherra ei vieläkään nuku vaunuissa ihan täysin. Lotta kun oli pieni, pystyi olemaan varma, että nukahtaessaan vaunuihin oli itselläni se 2-3 tuntia peliaikaa tehdä milloin mitäkin. Lukan kanssa on kuitenkin vielä epävarmaa, riittääkö unta 15min vai heti suorilta 4 tuntia...

Noh, tässä on tehty vähän mm. kuolainkokeiluja ja laitoimme Spartalle testiksi sen ratsukuolaimen myös ajoon - eli ihan perus kolmipalan oliivirenkailla. Se oli heti suustaan rauhallisempi ja tasaisempi ja selvästi piti kuolaimesta. Lähdimme siis testaamaan kuolainta oikein "tositilanteessa" ja suuntasimme Urjalaan maratonharjoituksiin, groomikurssille ja Keilakunkkuilemaan! Meillä oli siis todellinen tehoviikonloppu 24-26.3.

Perjantain maratonharjoituksissa ajoimme kahta erilaista estettä tehden ensin kontrolliharjoituksia erilaisilla teillä, mm. pujottelulla ja lopulta sitten koko estettä ihan kisavauhdissa. Sparta on saanut laukkaan hurjasti voimaa lisää ja se näkyy esimerkiksi esteeltä ulos laukatessa, se lähtee nyt aivan räjähtäen ulos mikä onkin siis ihan toivottavaa. Ihan täysin ei laukka pyörinyt esteellä ja vasemmalle kääntyminen oli hankalaa, mutta lopussa kun teimme isommilla teillä toista estettä, alkoi laukkakin kantaa paremmin. Ei vain pysty vielä kääntämään pennin päällä ja se on muistettava myös kisoissa.

Groomikurssilla lauantaina käsittelimme sääntöjä ja kilpailutilannetta groomin osalta, mutta hyvin tuli kertausta asioista myös itselleni kilpailijana. Kurssin päätteeksi ajelutimme kurssilaisia samoja esteitä, mitä olimme treenanneet jo perjantaina. Tällä kerralla Sparta laukkasi todella hyvin, vaihtoi laukat lennosta ja oli kaikin puolin paremmin ajettavissa myös esteen sisällä!



Sunnuntaina oli sitten kauden ensimmäisten kilpailuiden vuoro, Keilakunkun 1. osakilpailu eli siis vuorossa oli tarkkuutta! Olimme osallistuneet +25cm ja +20cm luokkaan. Kahden päivän maratonrällääminen näkyi Spartassa kyllä, se oli vino, ehkä hieman jumissakin ja samalla todella intoa piukassa. Oli pakkokin verrytellä sitä aika paljon ennen kisasuoritusta, koska radalla ei saanut laukata ja se oli tarjoamassa laukkaa nyt edellisten päivien jälkeen ihan jatkuvasti. Hieman sain sitä suoristettua verryttelyssä ennen rataa ja ensimmäinen eli +25cm luokka menikin sitten ihan mukavasti yhdellä pallonpudotuksella. Olimme tässä luokassa lopulta 3. sijalla. Toinen luokka eli +20cm ei sujunut aivan yhtä hyvin, neljä pallonpudotusta ja lisäksi otimme yliajasta useamman virhepisteen. Tarkoitus ei ollutkaan ajaa kovin lujaa vaan enemmänkin tarkasti, mutta niin niitä palloja vain ropisi kapeista porteista ajettaessa... Tein parille portille huonon tien ja parilla portilla korjasin ponia ihan syyttä suotta kesken portin läpiajon.
















Mutta oikein tyytyväinen sai olla koko viikonlopun kulkuun. Kuolain tuntui muuten hyvältä, mutta hieman kaipasin siihen terävyyttä ja päädyinkin tilaamaan liverpool-kangen kolmipalana. Se oli testissä ensimmäistä kertaa tänään ja hyvältä vaikutti. Vaunuihin on vaihdettu nyt kovakumipyörät ja tällä välineistöllä treenaamme kohti kuun lopussa olevia Ypäjän kisoja... Ei enää montaa viikkoa, jaiks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti