keskiviikko 20. tammikuuta 2016

31. Siellä ne nyt menee (video)

Eilisestä ponien treenistä on teille nyt videomateriaaliakin, postauksen lopusta löydätte! Ihan huisia nähdä ne näin videolta itsekin niiden menoa, kun olen nyt jokaisella kerralla saanut olla niiden kyydissä. Tämä tähän mennessä taivallettu matka ponien kanssa on ollut kyllä aivan mahtava. Niin paljon on edetty lyhyessä ajassa ja eteneminen on koko ajan todella kovaa. Valjakkopuolella tämä kaksikko on ensimmäinen jonka kanssa olen saanut olla alusta asti mukana. Mietitääs vähän jo tässä kohtaa taaksepäin, vaikka kaikkea kivaa on myös edessä...


         2015 syyskuu         
Syyskuun alussa vaihdoimme ponien omistajan kanssa viestejä Facebookin kautta. Puolessa välin kuuta kävin katsomassa ja sopimassa käytännön asioista.
Ponit laitettiin ensimmäistä kertaa käytävällä kiinni kahdelta puolelta. Niille laitettiin kuolaimet ensimmäistä kertaa. Niillä oli silat selässä ensimmäistä kertaa ja ne juoksutettiin ensimmäistä kertaa. Elli tajusi homman aika nopeasti, Piipa reagoi uuteen asiaan isosti ja hyppi rajusti pystyyn ensimmäisellä kerralla.


Syyskuun lopulla kumpaakin ponia pystyi jo ohjasajamaan takaa taluttajan kanssa ja aika hyvin jo ilman taluttajan tukeakin. Ponit tutustuivat kärryihin. Vielä ei laitettu mitään perään, mutta ponit saivat ihmetellä ja haistella niitä.


         2015 lokakuu         
Lokakuun alussa Piipalle laitettiin kärryt perään. Poni oli kovin järkyttynyt asiasta. Kärryt laitettiin ponien tarhaan ja ne saivat syödä heinänsä niistä.

Lokakuun puolivälissä päätettiin, että ponit lähtevät ajokoulutukseen Mammona-tallille Urjalaan. Minun ja ponien omistajan aikataulut eivät tarpeeksi usein kohdanneet ja tässä kohtaa koulutusta olisi ollut pakko saada useampi asiansa tietävä käsipari avustamaan ponien kanssa. Lisäksi työtä olisi pitänyt tehdä mielellään joka päivä tai ainakin monena peräkkäisenä päivänä eikä tähän ollut aikaa.

Ponit jatkoivat loppukuun ohjasajotreenissä.


         2015 marraskuu         Marraskuun 1. päivä ponit vietiin Urjalaan.

Marraskuun puolivälissä kävin todistamassa itse ponien etenemisen. Elli ajettiin jo ilman taluttajaa, Piipalle etenkin liikkeellelähtö tuotti vaikeuksia ja se oli vielä kahden taluttajan varassa.


Ponit jatkoivat treeniä Mammona-tallilla ja eteneminen oli Ellillä vauhdikasta, Piipalla hieman hitaampaa mutta joka kerta se kulki hieman paremmin ja luottavaisemmin.         2015 joulukuu         
Joulukuun 7. päivä Heidi Sinda ohjasajoi ponit ensimmäistä kertaa parina. 8. päivä ne saivat vaunut peräänsä ja pääsin ensimmäistä kertaa tulevan kisavaljakkoni kyytiin. Tässä kohtaa taluttajia oli kaksi. Ponit tulivat kotiin tämän jälkeen, hieman aikaisemmin kuin oli tarkoitus, kun Piipalla todettiin kaviopaise.Puolivälissä kuuta ajoin Ellillä ensimmäistä kertaa kotona kentällä, yksin, ilman avustajia. Piipa paranteli vielä kaviotaan. Klinikalla todettiin paranemisen olevan hyvässä käynnissä ja kumpikin poni pääsi myös hammashuoltoon.


18. joulukuuta ponien uudet valjaat tulivat! Ideal Harnessin synteettiset parivaljaat, jotka ovat osoittautuneet aivan loistaviksi ensivaljaiksi.


Joulukuun lopulla ponit ajettiin toista kertaa parivaljakkona. Piipalta sai jättää jo välillä taluttajan pois.         2016 tammikuu         
Heti tammikuun alussa suuntasimme kolmannen kerran Urjalaan treenaamaan. Ponien kolmas ajo, kahden taluttajan kera ja ensimmäiset ravit. Piipalle puomin osuminen sen takamukseen ja kylkeen ravissa oli hieman liikaa ja se sai yhden pienen paniikin aikaiseksi, mutta toipui siitä nopeasti. Ponit kävivät pyörimässä myös maratonesteellä.


Tammikuun 18. päivä taluttajat jätettiin pois ja sain hypätä kyytiin. Ponit ravailivat pellolla, kuin olisivat sitä aina tehneet. Mikään ei haitannut niitä enää.


Tammikuun 19. päivä eli eilen ne menivät jo näin hienosti. Tämä oli siis VIIDES kerta parivaljakkona vaunujen kanssa:

2 kommenttia:

  1. Apua! tehän ootte päässyt hurjasti eteenpäin! todella hieno video! Onnea jatkoon!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin ollaan, ihan hurjaa vauhtia tapahtuu tämä edistyminen! Kiitos :)

      Poista