perjantai 1. tammikuuta 2016

21. Ponien toiset paritreenit

Keskiviikkona reissasimme ponien kanssa taas Urjalaan treenaamaan. Ponit ovat siis kerran olleet parivaljakossa ja uusille lukijoille voisin siis valottaa taustoja sen verran, että Piipan ajokoulutus on ollut vähän haastava. Se ei oikeastaan ole vielä tälläkään hetkellä yksikössä niin hyvin ajettavissa, että sen kanssa voisi esimerkiksi lähteä yksin kentälle edes kävelemään kärryt perässä. Elli taas toimii kaikissa tilanteissa jo hienosti.


Valjastimme ponit nyt kopin vierellä niin kuin se tultaisiin tekemään monesti valmennuksiin ja kilpailuissakin, kun aina ei ole saatavilla tai ei ole järkeä ottaa karsinapaikkaa. Ponien olisi hyvä oppia seisomaan paikallaan kopin vieressä valjastuksen ajan niin homma helpottuisi huomattavasti kun ei tarvitse olla yksi ihminen pitelemässä niitä ja toinen valjastamassa, voisi vain lyödä valjaat niille niskaan ja antaa mennä.

Kentällä ponien omistaja talutteli niitä ensin hetken aikaa ja saimme todeta, että edellispäivän juoksutuksesta huolimatta Ellillä tuntui olevan runsaasti virtaa kun taas Piipa oli tällä kertaa paljon rennompi ja rauhallisempi näistä kahdesta. Heidi ohjasajoi poneja parin kierroksen verran ja minä + ponin omistaja siis talutimme kumpaakin, mutta aika pian laitettiinkin jo vaunut perään. Hieman oli säätämistä uusien, vielä uutuuttaan jäykkien valjaiden kanssa, mutta nyt ne on säädetty ja jatkossa kaikki menee paljon jouhevammin. Hienosti ponit silti malttoivat olla paikallaan koko valjastuksen ajan! Hyvää odottelutreeniä niille.



Jonkin aikaa taluttelin Piipaa ja edelleen tilanne oli kyllä sama, että Ellillä olisi ollut menohaluja ja Piipa taas lönkytteli menemään vailla mitään huolia tai murheita. Niin fiksu poni, ottaen huomioon että tästä muutama kuukausi taaksepäin se keuli ohjasajossa selälleen ja yksikössä liikkeellelähdöt olivat aikamoista pomppimista.



Piipasta sai siis todellakin olla ylpeä. Ei sen tarvitsekaan onneksi toimia yksikössä. Sen tehtävä on tässä, täyssiskonsa vieressä, ottamassa ja antamassa tukea toinen toiselleen. Lopulta sitten Ellikin rentoutui ja omistaja linan päässä oli lähinnä varmistelemassa tilannetta, mutta kumpikin poni ohjautui kummallakin ohjalla ja Heidi käänteli niitä ihan itse vaunuilta käsin. Ei tarvitse enää montaa kertaa, että niillä voi jo ajaa ilman liinaajia ja kohta varmasti on ohjelmassa myös ensimmäiset ravit.


Seuraava treeni meillä onkin jo tiistaina, eli tässä ei ole enää montaa päivää kun ponit pääsevät taas hommiin!

Pakko kehua vielä noita ponien uusia valjaita, ne on juuri niin hyvännäköiset kuin me omistajan kanssa ajatuksissamme olimme pohdiskelleet ja toivoneet. Ja niin hyvälaatuisen tuntuiset. Ja katsokaa meidän uusia viininpunaisia silatyynyjä! Tiimiväriä alkaa olla kasassa jo muutakin, täytyy esitellä niitä myöhemmin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti